Siliconen Yay or Nay?

YAY OR NAY: SILICONEN

Jullie zijn al ongetwijfeld in aanraking gekomen met siliconen in haarverzorging. Maar wat zijn ze precies en welk effect hebben ze op het haar?

Siliconen zijn synthetische stoffen die je kan vergelijken met vloeibaar plastic. Ze bestaan in veel verschillende vormen, maar om jullie de moeilijke details te besparen, houden we het bij wateroplosbare en niet-wateroplosbare. Vooral de laatste worden in shampoo’s gebruikt die je bij de drogist kan vinden.

Waarom worden siliconen toegevoegd aan haarproducten? Voornamelijk om het haar te beschermen tegen hitte, gladder en gemakkelijk doorkambaar te maken. Ze verzachten ook het effect van de agressieve stof SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) die de hoofdhuid erg irriteert.

Super toch, al die eigenschappen? Ja en neen... Hoewel siliconen wel degelijk hulp bieden, zijn ze toch schadelijk voor het haar en het milieu. Dat is vooral het geval voor de niet-wateroplosbare varianten die bij de meeste haarproducten voorkomen. De siliconen wikkelen je haar in een soort van beschermlaag. Na elk gebruik komt er telkens een laag bij en zo blijft het doorgaan. Dat is wat we build-up noemen. Het haar wordt zwaar en de punten krijgen een crunchy effect.

De siliconen geven een valse glans en verdoezelen het feit dat je haar eigenlijk beschadigd is. Het lijkt alsof je haar gezond is en het voelt zacht aan. Maar eigenlijk is je haar gedehydrateerd en draagt het resten van chemische stoffen. Daarnaast zijn siliconen schadelijk voor het milieu omdat ze dezelfde eigenschappen als plastic hebben en dus niet gemakkelijk afbreekbaar zijn.

Met de haarverzorging van L’ARIN krijgt jouw haar een natuurlijke glans! Jouw haar krijgt een rijke en diepe voeding waardoor het van nature zal stralen. Onze producten zijn vrij van chemische toevoegingen zoals siliconen, dus er is al geen sprake van een schijnbare glans. Jouw haar zal dankzij heilzame planten en kruiden, gezondheid en kracht uitstralen!

Wil je regelmatig leuke weetjes ontvangen over eerlijke haar en lichaamsverzorging?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en wees altijd op de hoogte van de laatste updates!

×
Welcome Newcomer