Jouw stralend haar en het voorjaar!

5 tips om je lokken lenteklaar te maken

4 seizoenen in een jaar, reken maar dat je haar het stevig te verduren krijgt. Je haar goed verzorgen is het hele jaar door ontzettend belangrijk, maar met de lente op komst, mag het net wat meer zijn, toch? Wij geven je alvast een aantal tips mee om de lente fantastisch aan te vallen. Binnenkort genieten we met zijn allen weer van de vrijheid en dat doe je maar beter met haar in topconditie!

Tip 1 l Breng een bezoekje aan de kapper

Een bezoekje aan de kapper ontspant en profiteer ervan nu het weer kan. Na de kou kan je haar wel een opfrisbeurt gebruiken. Neem wat tijd voor jezelf en geniet: je hebt het verdiend. Kies trouwens eens bewust voor een kapper die met natuurlijke producten werkt en siliconen mijdt. Je voelt je eens zo goed.

Trouwens, weet dat je haar zo’n centimeter per maand groeit. Je puntjes laten bijknippen doe je bij voorkeur zo om de 3 maanden.

Tip 2 l Was je haar niet te veel

Dagelijks wassen? Niet doen! Door je haar veelvuldig te wassen wordt het vet. Met onze Detox Repair Shampoo zit je alvast goed om je haar aan te pakken na de koude winter. Deze shampoo werkt verzachtend en vochtregulerend. In principe is deze shampoo dagelijks bruikbaar, maar laat er gerust geregeld een dag tussen. Het kalmerende effect werkt immers een tijdje door. Zo houd je je haardos gezond en zet je niet elke keer de haarschubben open.

Kleine disclaimer: sport je elke dag of neem je een duik in het zwembad, dan is het wel nodig om je haar te reinigen met een milde shampoo. Zweet en chloor kun je immers beter uitwassen. Zeker als je je haar blond kleurt is dit nodig, want voor je het weet heb je een groene schijn en dat wil je uiteraard voorkomen.

Tip 3 l Ook je haar moet beschermd worden

De eerste lentezon onschuldig? Niet voor je huid en niet voor je haar! Er zijn tal van gespecialiseerde producten die je hoofd en hoofdhuid beschermen tegen de zon. Weet dat een versterkend haarmasker zoals het Calming Luminance Hairmask nooit kwaad kan. Het zorgt voor een fris gevoel en een onweerstaanbare glans.

Tip 4 l Gebruik conditioner

Shampoo en conditioner hetzelfde? Helemaal niet. Conditioner heeft een heel ander effect op je haar dan shampoo. Een kwalitatieve conditioner maakt alle vuiligheid los waardoor je haar makkelijker te spoelen valt. Shampoo werkt enkel ontvettend, maar heeft meestal geen andere werking. Onze Softening. Strengthening. Vitalising. Conditioner geeft je haar een boost, vernieuwt je haar en zorgt dat haren minder afbreken. Bovendien maken de ingrediënten de kleur van je haar intenser.

Tip 5 l Gebruik lauw of koud water

Begin je al te rillen als je het hoort? Toch is het efficiënter. Door lauw of koud water te gebruiken sluit je immers je haarschubben. Daardoor gaat je haar minder snel afbreken en/of in de war zitten. Dit zorgt voor minder vettig en glanzender haar!

Jouw haar lenteklaar maken?

Wil je meer weten? Nood aan wat extra tips? Neem gerust contact met ons op. Als startend bedrijf met 2 ondernemende vrouwen aan het roer, die dagelijks bezig zijn met natuurlijke producten en gezond haar, geven we je graag advies. Wij willen jouw haar doen stralen. Van vrouwen, voor vrouwen! Bedankt om deze blog helemaal tot het einde te lezen. Kijk snel hieronder welke leuke bonus wij voor jou in petto hebben!

PS. Bestel je tijdens de lente online en gebruik je de code SPRING, dan ontvang je 10% korting. Van een fijne lente gesproken!

×
Welcome Newcomer