FAQ - L'arin

FAQ

Het snelste antwoord op jouw vraag is misschien een scroll door onze veelgestelde
vragen.

‎‎‎
Wie heeft L’ARIN opgericht?

Vanuit een voorliefde voor haar, en met een plantenkennis die van generatie op generatie binnen de familie wordt overgedragen richtte Rinata Sizova en haar mama Gulnara samen L’ARIN op.

Wat maakt de producten van L’ARIN zo anders dan andere natuurlijke merken?

Nadat we de meeste producten op de markt zelf getest hadden en geen enkel “wondermiddel” hielp, besloten we om onze eigen oplossing te creëren. Naast onze selectie van 5 basisproducten kan je ook producten op maat laten maken. Met deze service willen we iedereen een natuurlijke oplossing voor hun haarnoden aanbieden.

Waarom kost de shampoo bij L’ARIN meer dan in de supermarkt?

Onze Belgische, organische en ecologische shampoo vraagt meer tijd en inzet om te perfectioneren. Aan producten die écht werken, hangt dan ook een ander prijskaartje vast.

Hoe duurzaam is jullie productie?

Een terechte vraag. L’ARIN is een eco-friendly merk. Dit wil zeggen dat we zo klimaatneutraal zijn als we kunnen: enkel natuurlijke ingrediënten en suikerrieten verpakkingen. Maar wie diep gaat graven ziet dat ook bij een suikerrieten verpakking een minimum aan plastic aanwezig is. Daarom zijn we constant op zoek naar betere alternatieven, om nog meer bij te dragen aan een gezonde planeet.

Hebben jullie ook producten voor het gezicht en lichaam?

Momenteel heeft L’ARIN enkel haarproducten in haar gamma. Het haar is waar onze passie is gestart, en altijd zal blijven. Maar onze dromen zijn groot. We zijn momenteel aan het experimenteren met producten die jouw gezicht en lichaam verzorgen. Wil je op de hoogte blijven van onze producten? Schrijf je in op de L’ARIN nieuwsbrief.

Hoe word ik gefeatured op social media van L’ARIN?

Tag ons of gebruik onze hashtag #L’ARIN! We houden ervan om te zien hoe jij geniet van jouw L’ARIN product.

Zijn jullie een private label?

Neen, wij produceren onze producten met een partner die strikt volgens onze recepten werkt.

Onze producten: Wat betekent organisch?

Organisch betekent dat we enkel natuurlijke ingrediënten gebruiken en van chemische stoffen afblijven.

Onze producten: Zijn de producten vegan?

Ja, de haarproducten bestaan enkel uit plantaardige ingrediënten en bevatten geen dierlijke stoffen. Daarnaast testen we ook niet op dieren.

Onze producten: Hoe worden de producten gemaakt?

Voor onze producten schakelen we een betrouwbare partner in. Zij maken onze recepten precies hoe wij het voor hen opstelden. En dat zonder de natuur uit te buiten!

Onze producten: Hebben jullie een refill mogelijkheid?

We zijn op dit moment onze verpakkingsmogelijkheden met enkele ingenieurs aan het perfectioneren. Daarnaast verbouwen we ook een refill punt waar jullie binnenkort terechtkunnen. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwigheden? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Onze producten: Hoe ‘zero waste’ is de verpakking van L’ARIN?

Voor onze verpakking gebruiken we ‘green plastics’, maar een groenere vorm van plastic met suikerriet als hoofdingrediënt. Om dit soort plastic te maken is er alsnog een minimum aan ‘echte’ plastic nodig om het suikerriet te binden. Al is deze vorm ‘groener’ dan andere type plastics, is hij niet perfect. Er zijn andere type plastic, die wel ‘biodegradable’ zijn. Het nadeel hierbij is dat dit type plastic ontbindt wanneer het in aanraking komt met water: niet ideaal voor een product dat je in de douche gebruikt.

Onze producten: Waarom gebruiken jullie geen verpakking van recycled plastic?

Recyclage is een stap in de juiste richting al willen we voor onze klanten steeds grotere en groenere stappen zetten. Dit doen we aan de hand van meer ecologische alternatieven voor recycled plastic zoals suikerriet.

Onze producten: Waarom gebruiken jullie geen glas in jullie verpakking?

Hoewel we glazen verpakkingen prachtig vinden, is er ook het praktische aspect. haarproducten kunnen een glad effect hebben op oppervlakken zoals glas. We willen niet de oorzaak zijn van een ongeval waarbij onze shampoos een aanslag houden op jouw tenen!

Onze producten: Waarom gebruiken jullie steeds nieuwe plastieken pompjes?

Het is belangrijk om na bepaalde duur de pompjes te vervangen. Anders ontstaat er schimmel binnen in de buisjes. Dat zou een nefast effect hebben op de werking van onze producten.

Onze producten: De producten bevatten geen parfum, maar is er geur aan?

Om er zeker van te zijn dat jouw haar straalt, maar ook fris ruikt, zochten we naar de beste natuurlijke ingrediënten. Een van de voorwaarde die we voor onze producten opstelde, is dan ook een goede geur. Ingrediënten zoals rozemarijn, salie en palmarosa zijn gekend voor hun intense geur. Dit merk je wanneer jij je shampoo gebruikt.

Onze producten: Waar vind ik meer informatie over de samenstelling van de producten?

Door een vingertip van onze te proeven. Nee, gek! Je vindt de samenstelling van onze producten én hun werking terug op het online aanbod in de webshop

Onze producten: Kan ik shampoo van L’ARIN gebruiken in combinatie met andere merken?

Hoewel alle L’ARIN producten perfect op elkaars werking zijn afgestemd, is het ook mogelijk andere natuurlijke producten te gebruiken in combinatie met die van L’ARIN. Let wel op dat chemische producten de werking kunnen benadelen.

Onze producten: Hoelang zal ik toekomen met een flesje?

Naargelang hoe vaak je het gebruikt, kom je ongeveer 2 tot 3 maanden toe met onze producten.

Onze producten: Zijn er andere volumes van producten beschikbaar?

Voor de producten op maat kan je aan een voordelige prijs een refill van 500 ml tot 1 l bijbestellen.

Onze producten: Ik heb last van roos, maar ik zie geen anti-roos shampoo in jullie gamma. Is er dan geen geschikte shampoo voor mij?

Onze herstellende shampoo bevat zowel brandnetel als rozemarijn. Deze ingrediënten versterken de bloedcirculatie van de hoofdhuid waardoor haarzakjes voldoende voeding krijgen. Ook maken ze komaf met roos door hun kalmerende en detoxifiërende eigenschappen.

Onze producten: Jullie zeggen dat door de gebruik van producten van L’ARIN je veel tijd gaat besparen, hoeveel tijd concreet?

Doordat je na het wassen meteen het huis uit kan, bespaar je de tijd die je anders nodig hebt voor styling. Hoeveel dat is hangt af van persoon tot persoon.

Ervaringen: Zijn de producten geschikt voor kinderen?

Onze producten zijn geschikt voor kinderen, maar kan net zoals andere shampoos prikken in de oogjes van onze kleinsten. Uitkijken dus!

Ervaringen: Zijn de producten geschikt voor zwangere vrouwen?

Onze producten zijn zelfs extra geschikt voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap schommelt je hormoonspiegel. Dit kan effect hebben op je type haar. Geen nood: bij L’ARIN weten we waar jouw haar nood aan heeft. Laten we jouw haarsituatie bekijken tijdens een persoonlijke haaranalyse. Boek hier je afspraak in.

Ervaringen: Ik heb gevoelige huid, mag ik de producten gebruiken?

De natuurlijke ingrediënten zijn zacht voor de gevoelige huid. Heb je een allergie voor een bepaald ingrediënt? Laat het ons weten, dan passen we onze producten voor je aan.

Ervaringen: Hoe weet ik welke shampoo het best bij mij past?

Muntje tossen is zeker niet nodig, vul onze quiz in en ontcijfer op vijf minuten tijd welk type haarproducten jouw hoofd nodig heeft.

Ervaringen: Is de huid van mannen en vrouwen verschillend?

Mannen hebben in het algemeen een dikkere huid die tegen ‘straffere’ producten kan, al heeft iedereen zijn huid een unieke nood. Daarom zijn onze producten voor iedereen toegankelijk en is er steeds de optie om voor op maat gemaakte producten te kiezen.

Ervaringen: Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

Dat hangt af van de producten die je gebruikt. Sommige shampoos (bv. de volumeshampoo van L’ARIN) kan je best niet dagelijks gebruiken. Dan kan het uitdrogende effecten hebben op je hoofdhuid. De herstelshampoo van L’ARIN kan je dan weer wel regelmatig gebruiken. Hoe meer je onze natuurlijke producten gebruikt, hoe beter je talgproductie in balans zal zijn.

Ervaringen: Mijn haar wordt snel vettig, wat kan ik doen?

Bij vet haar is er vaak een foute match tussen de keuze van de producten en jouw noden. Enkele tips nodig voor vettig haar? Stuur ons gerust een berichtje of stel je vraag in de L’ARINTERACTIVE community.

Ervaringen: Welke ingrediënten moet ik vermijden bij het kiezen van goede haarverzorging?

Ieders type haar is uniek. Bepaalde producten die voor jou niet goed werken, werken dan weer wel voor een ander. Om zeker te zijn welke producten jouw haar ten goede gaan doen, vul je onze quiz in. Om een meer gedetailleerd beeld en advies te krijgen, plan je een afspraak in voor een haaranalyse

Ervaringen: Mijn shampoo schuimt minder, hoe komt dat?

Geen nood! Dit is normaal. Heb jij tijdens je natuurwandeling ooit een beekje of meertje weten overschuimen? Wij ook niet. Het zijn chemische stoffen die shampoos zo doen schuimen. Hoewel ze onderbewust een gevoel van properheid geven, heeft de schuim zelf geen effect. In onze producten zitten geen chemische stoffen, daarom schuimen ze ook minder hard.

Ervaringen: Hoeveel conditioner heb ik nodig?

Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig (6-10 ml) om effect te hebben. Breng de conditioner enkel op de lengtes aan, vermijd de kruin en masseer niet in de wortels. Tip: extra droog haar vraagt niet om een grotere hoeveelheid conditioner.

Ervaringen: Hoe vaak breng ik een haarmasker aan?

Onze haarmaskers breng je maximum tweemaal per week aan over de volledige lengte (let op: breng het niet op de hoofdhuid aan). Laat het masker drie tot vijf minuten goed intrekken en spoel zorgvuldig af met lauw water.

Ervaringen: Mijn kapper zegt dat ik dun haar heb, wat kan ik eraan doen?

De volume shampoo van L’ARIN brengt die volle en elastische look weer helemaal in je haar. De ingrediënten van dit product bezorgen een diepe voeding voor een krachtig kapsel.

Ervaringen: Hoe vaak en hoe breng ik een haarserum aan?

Het serum kan je meerdere malen gedurende de dag aanbrengen om droge haarpunten extra te verzorgen. Doe enkele druppels op je handen en breng het aan op handdoekdroog haar.

Ervaringen: Maakt haarserum mijn haar niet vettig?

Dat is exact de werking van het haarserum: droge haren voeden, zodat ze hun natuurlijke vettigheid terugkrijgen. Breng je het serum te vaak of te dicht bij de hoofdhuid aan, kan je haar vettig lijken.

Ervaringen: Wat betekent detox voor je haar? Hoe werkt het, wat doet het?

Met detox voor je haar bedoelen we de overgang van chemische naar natuurlijke haarproducten. Hiervoor heeft je haar een overgangsperiode nodig om te ‘ontgiften’. Het is ook de meest voorkomende reden waarom natuurlijke haarproducten bij de start niet meteen het gewenste effect hebben. Maar wees maar zeker: na jouw detoxperiode straalt je haar weer als nooit tevoren, op natuurlijke wijze.

Ervaringen: Ik kleur mijn haar, zijn de producten van L’ARIN ook geschikt voor mij?

Ja, de producten van L’ARIN zijn geschikt voor gekleurd haar. Doordat ze gemaakt zijn met 100% natuurlijke ingrediënten vermijden we agressieve stoffen die een impact kunnen hebben op gekleurd haar.

Ervaringen: Hoelang moet ik de producten gebruiken om eerste resultaat te voelen?

Wanneer je haar gewend is aan chemische haarproducten is het normaal dat je de effecten van natuurlijke haarproducten niet meteen merkt. Er is een overgangsperiode: de detox. Je haar moet eerst alle chemische stoffen kwijtraken vooraleer de natuurlijke producten hun werk kunnen doen. In de meeste gevallen duurt de periode tot je resultaten merkt 2 weken. Al zijn er gebruikers die een langere aanpassingsperiode hebben. Twijfel je of je product wel of niet werkt? Stuur ons dan zeker een berichtje, dan kijken we samen waar de oorzaak ligt.

Ervaringen: Ik krijg uitslag op mijn voorhoofd. Kan het veroorzaakt worden door de shampoo die ik gebruik?

Uitslag op je hoofd kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je allergisch aan een
bepaald ingrediënt in een product, of heeft je product een uitdrogende functie.
Wanneer je vragen hebt over welke producten juist gepast zijn voor jouw haar en hoofdhuid? Vul
dan de L’ARIN quiz in, of vraag een haaranalyse op maat aan.

Ervaringen: Hoe snel kan mijn haar groeien na gebruik van de producten?

Sommige van onze producten bevatten producten die de haargroei stimuleren. Hoewel je de effecten hiervan merkt, zouden we nooit verkondigen dat je het als wondermiddel kan inzetten.

Diensten en promoties: Kan ik advies op maat verkrijgen over mijn haarroutine?

L’ARIN doet haaranalyses en maakt op basis van die analyse haarproducten op maat. Heb jij al oh-zo-veel verschillende shampoos, conditioners en maskers uitgeprobeerd, zonder resultaat? Dan kijken we samen naar een duurzame oplossing die wél werkt. Boek hier een afspraak in.

Diensten en promoties: Hoe boek ik een online consultatie in?

Daarvoor stuur je best een postduif. Grapje, klik op deze link en plan je afspraak in.

Diensten en promoties: Hoe ziet zo’n online consultatie eruit?

Zet je gezellig in de zetel met een tas thee of een mok koffie. Via videochat klinken we, leren we elkaar kennen en gaan we door jouw haarsituatie. Bij L’ARIN weten we exact hoe we bepaalde kenmerken kunnen counteren met de juiste soort producten: dat is raad op maat!

Diensten en promoties: Is er een community waar ik vragen kan stellen over mijn haarroutine?

Sluit je aan bij L’ARINSPIRATION. Onze online community op Facebook. Hier delen L’ARIN gebruikers hun ervaringen en tips. Je kan er altijd terecht met een vraag. We doen niets liever dan elkaar helpen.

Diensten en promoties: Ik heb een persoonlijke vraag over mijn haarverzorging, bij wie kan ik terecht?

Stuur gerust een mailtje naar Rinata, één van de oprichtsters van L’ARIN. Zij doet niet liever dan jou helpen naar stralend haar.

Diensten en promoties: Organiseren jullie webinars over jullie producten?

Jazeker. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of hou onze socials in het oog.

Diensten en promoties: Wat gebeurt er met mijn gegevens na het invullen van de haartest?

De data van de test wordt anoniem verwerkt om het aanbod alleen maar te verbeteren.

Diensten en promoties: Welke voordelen heb ik als vaste klant?

Naast gezonde lokken, een behulpzame community en een kleinere ecologische voetafdruk krijg je als vaste klant ook een korting op je volgende aankoop als je een vriend lid maakt. Daarnaast word je ook regelmatig in de watten gelegd, mag je als eerste pilot producten testen en word je uitgenodigd naar leuke events.

Diensten en promoties: Hoe kan ik punten sparen om van acties en voordelen te genieten?

Als je een persoonlijk account hebt, krijg je per euro die je uitgeeft een punt. Deze punten kan je sparen en later inwisselen.

Diensten en promoties: Ik ben niet tevreden over mijn product, waar kan ik terecht?

Wanneer je juist overschakelt van chemische, naar natuurlijke haarzorg is er een aanpassingsperiode. Je haar moet even in ‘detox’. De duur van deze aanpassing verschilt van persoon tot persoon. Dit is de meest voorkomende reden waarom gebruikers, bij de start niet altijd tevreden zijn over onze producten. Geen probleem! We raden je aan om van je te laten horen: dan kijken we samen naar jouw situatie en wat we eraan kunnen doen.

Diensten en promoties: Ik zou de producten graag aanraden aan een vriend(in) krijg ik dan korting?

Uiteraard! We hebben niets liever dan enthousiaste L’ARIN gebruikers die hun liefde voor ons product delen. Een week na aankoop van je producten sturen we jou een persoonlijke code op. Wanneer je vrienden deze code gebruiken krijgen ze 5 euro korting op hun aankoop. Daarbovenop krijg jij bij je volgende aankoop diezelfde korting!

Diensten en promoties: Werken jullie met B2B partners?

Wil je in jouw eigen zaak L’ARIN op de toonbank zetten? Laat ons dan gerust iets weten.

Werken bij L’ARIN: Hoe kan in solliciteren bij L’ARIN?

Ben jij even gepassioneerd door natuurlijke haarproducten als ons? Laat van je horen en stuur ons een mailtje. Stel jezelf kort voor, welke functie je voor ogen hebt en voeg je cv toe. We leren je graag kennen.

Werken bij L’ARIN: Ik ben opzoek naar een stage, kom ik aanmerking bij jullie bedrijf?

Wij geloven in jong, aanstormend geweld. Ben je student die mee het verschil wilt maken in de wereld van organische haarproducten? Stuur ons dan een mailtje met je cv en motivatiebrief.

Werken bij L’ARIN: Hoe word ik model bij L’ARIN?

Bij L’ARIN gebruiken we enkel modellen die onze producten effectief gebruiken. We zijn heel eerlijk zijn over onze producten en hun werking waardoor we deze eigenschap ook bij onze modellen zoeken.