Hoe bepaal je je haartype?

Wist je dat heel wat mensen niet weten welk haartype ze hebben? Het is een veelvoorkomend probleem en kan leiden tot verkeerde haarverzorging. Bij L'ARIN begrijpen we hoe belangrijk het is om je haar op de juiste manier te verzorgen, afhankelijk van je haartype. Daarom willen we graag wat licht werpen op dit onderwerp, zodat iedereen zijn haar optimaal kan verzorgen. Lees verder om meer te ontdekken! Hier zijn een paar eenvoudige stappen om te bepalen welk haartype jij hebt:

Stap 1: Was en droog je haar

Begin met het wassen van je haar met een milde shampoo die geschikt is voor dagelijks gebruik. Zorg ervoor dat je alle stylingproducten uit je haar verwijdert voordat je begint. Droog vervolgens je haar voorzichtig af met een handdoek.

Stap 2: Observeer de textuur

Neem even de tijd om naar de textuur van je natte haar te kijken. Is het fijn of grof? Voelt het glad aan of heeft het meer structuur? Dit zal helpen bij het bepalen van jouw haartype.

Stap 3: Bestudeer de krulpatronen

Als jouw haar natuurlijk krullend is, bekijk dan goed hoe strak of los jouw krullen zijn. Krult jouw haar tot kleine spiraaltjes of heeft het meer golven? Dit zal helpen bij het bepalen van jouw specifieke krultype.

Stap 4: Test de elasticiteit

Trek voorzichtig aan een nat plukje haar en laat los. Als jouw haar direct terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm, dan heeft het goede elasticiteit. Als het haar langzaam of helemaal niet terugveert, kan het zijn dat je haar minder elastisch is.

Stap 5: Overweeg de dikte

Bepaal of jouw haar dun, normaal of dik is door naar de individuele haarschachten te kijken. Als je meerdere haren tussen je vingers rolt en ze nauwelijks voelt, heb je waarschijnlijk fijn haar. Als de haren duidelijk voelbaar zijn, heb je mogelijk dikker haar.

Het is begrijpelijk dat veel mensen niet weten welk haartype ze hebben. Er zijn namelijk verschillende factoren die hierbij een rol spelen, zoals de textuur, dikte en elasticiteit van het haar. Maar het is belangrijk om te weten welk haartype je hebt, omdat dit bepaalt welke verzorgingsroutine het beste bij jouw haar past. Als je bijvoorbeeld fijn en dun haar hebt, is het belangrijk om producten te gebruiken die volume geven zonder het haar te verzwaren. Mensen met krullend haar daarentegen hebben vaak behoefte aan hydraterende producten die pluis verminderen en de krullen definiëren. Voor mensen met droog of beschadigd haar kunnen voedende en herstellende producten een gamechanger zijn.

Bij L'ARIN geloven we in de kracht van natuurlijke ingrediënten en duurzame oplossingen voor haarverzorging. Onze productlijnen zijn speciaal ontworpen om aan verschillende haartypes tegemoet te komen, met respect voor zowel jouw lokken als onze planeet. Dus als je nog steeds twijfelt over welk haartype je hebt of hoe je jouw haar het beste kunt verzorgen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je advies op maat te geven en samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw haar er op zijn best uitziet en gezond blijft!

×
Welcome Newcomer