Gezien in De Sabato: Mama’s manen

Het geheim van Rinata’s - één van de de zaakvoersters van L’ARIN - lange, blonde haar? De kruiden- en plantenmixen van mama Gulnara. En dat is exact wat je kunt terugvinden in onze producten. Kleine glazen flesjes boordevol superkracht.

Kennis opgedaan in de Kazachse hoogvlakten

De kennis achter de producten van L’ARIN? Die is opgedaan in de Kazachse hoogvlakten, waar de familie van origine afkomstig is. De grootvader van Gulnara was herborist en een wandelende encyclopedie op het vlak van kruiden. Die kennis vertaalde moeder en dochter in het gamma van L’ARIN. De basis? 100% natuurlijke haarverzorging. De garantie? Stralend haar, zonder er uren aan wasbeurten en styling. Meteen ook de grootste troef voor de klanten.

De ingrediënten zijn geen mysterie

L’ARIN bevat heel wat plantaardige ingrediënten en dat is verre van een mysterie: ze staan gewoon op de verpakking. Het gaat stuk voor stuk om kruiden en planten die in en rond België groeien. Ook met de ecologische voetafdruk zit het dus wel goed. De ingrediënten zijn één ding, maar de kennis van mama Gulnara, hoogleraar industriële productie, is zeker een andere troef. Ze is dan ook thuis in chemie en kreeg het productieproces in geen tijd op orde.

Alles in eigen handen

Kwam L’ARIN uit de lucht gevallen? Nee hoor, er ging ongeveer 8 jaar aan onderzoek aan vooraf. Uiteindelijk was het een crowdfundingcampagne die het beslissende zetje gaf en de onderneming van start deed gaan. Terwijl Gulnara instaat voor de eigen testlabs en de productie-units in Antwerpen en Laarne, regels Rinata al de rest. Een gouden combinatie, die nog wordt aangevuld met kwalitatieve consultants. Logisch dat L’ARIN de wind in de zeilen heeft.

Groeien zonder de focus te verliezen

De producten zijn verkrijgbaar in de eigen webshop, maar eerste contacten met fysieke winkelpunten zijn gelegd. Het totaalplaatje moet dan wel kloppen. Bijkomende recepturen, moeten L’ARIN nog meer op de kaart zetten. Naast haarverzorging is er ondertussen ook handgel, bodyscrub en alcoholgel op de markt. Maar daar stopt het niet, ook voor de huid heeft L’ARIN binnenkort nog meer in petto. Haarverzorging speelt immers vooral in op de hoofdhuid, dus beide leunen perfect bij elkaar aan.

Het productieproces sexy maken

Misschien het opmerkelijkste feit bij het gebruiken van de shampoos van L’ARIN? Er is geen. Logisch, want schuim heeft ook helemaal geen nut. De ultieme droom van de dames achter het label? De productie sexy maken. Een glazen kamer, waar iedereen kan komen kijken hoe alles gemaakt wordt, geweldig toch? Toch maar opletten, want de concurrentie kijkt mee!

Lees het volledige artikel in de Sabato.

×
Welcome Newcomer