De impact van de winter op jouw haar

Koude, wind, ijs, ... reken maar dat de winter impact heeft op jouw haar. En daar stopt het niet, ongetwijfeld ben je tijdens het koudste seizoen van het jaar ook al geconfronteerd met statisch geladen haar. Gelukkig kan je dit voorkomen en wij vertellen je hoe! Nog beter, we geven een kortingscode van 11% zodat die rechtopstaande haren weer braaf naar beneden vallen.

Waarom gaat je haar rechtop staan in de winter?

In de winter trek je meer kledingstukken aan over je hoofd, wat voor wrijving zorgt. Je haar geeft elektronen af op je kledingstuk, zodat je haar positief geladen wordt. Je positief geladen haartjes stoten elkaar vervolgens af, waardoor je haar rechtop gaat staan. Door de wind en de koude is zowel de lucht als ons haar extra droog, wat de kans op statische elektriciteit verhoogt.

Hoe valt statisch haar te vermijden?

Gelukkig hoef je niet bij de pakken te blijven zitten en kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen die statisch haar kunnen voorkomen:

  • Door je haar goed te hydrateren kun je droog haar voorkomen. Met The Essential Treat Me Hair Serum houd je je haar gevoed, waardoor de kans op pluizig haar en statische elektriciteit verkleint
  • Vermijd synthetische stoffen en ga voor natuurlijke stoffen
  • Maak gebruik van een ionische haardroger, die de positief geladen haar neutraliseert
  • Borstel je haar niet te vaak

Maar de winter doet nog meer met je haar ...

Statisch haar is één ding, je haar is ook vetter in de winter. Zeker als je mutsen of hoeden draagt, is de kans op vet haar groter. Tel daar nog bij op dat de lucht en bijgevolg ook je haar droger is en je beseft dat je je haar extra in de watten moet leggen. Denk daarbij aan een goede conditioner en/of een haarmasker om uitdroging te voorkomen. Kijk ook altijd uit als je met net haar de deur uitgaat. Het is geen fabeltje, je haar kan effectief bevriezen en afbreken van de koude en dat wil je uiteraard voorkomen.

De oplossing?

Met de natuurlijke haarverzorging van L’ARIN kom je ongetwijfeld de winter door. Geniet van 11% korting op alle producten op onze webshop met de code WINTER2022. Wil je meer weten hoe je je haar optimaal kunt beschermen? Wij geven je graag meer advies en adviseren je de juiste producten.

×
Welcome Newcomer